söndag 3 oktober 2010

Masai Mara del 1

Förra fredagen bar det som sagt var av till Masai Mara. Vi samhällselever packade in oss i kvalmigt varma minibussar och sedan satt vi där i sex-sju timmar. Det jag hade fått höra om vägarna stämde helt och fullt. Första timmen åkte vi på en asfalterad väg som var i bra skick för att vara Kenya, men därefter började stora hål dyka upp i asfalten och till slut fanns det ingen asfalt alls. På grund av detta styrde chauffören medvetet ner bussen i diket med jämna mellanrum, vilket var ganska läskigt eftersom man fick för sig att bussen skulle tippa omkull. Det gjorde den aldrig som tur var.

Vid ett ställe var vägen avspärrad. Vägbyggarna verkade inte ha särskilt mycket resurser, för de hade spärrat av vägarna med stenar! Det var utomordentligt bra gjort, eftersom stenarna låg utplacerade över hela den avspärrade vägremsan. Det måste ha rört sig om en sträcka på flera kilometer och förmodligen tusentals stenar. Jag hoppas det var många byggarbetare som delade på bördan, så att inte bara några få stackare gick där och slet under den heta, afrikanska solen.

När vi äntligen kom fram till Base Camp, som lägret heter, mådde jag lite smått illa och var förmodligen rätt så dammig - takluckan hade varit öppen under hela bussfärden. Tack och lov hade vår välkomstkommitté förberett våtservetter åt oss som vi kunde torka av ansiktet med. Därefter fick vi följa med på en rundtur i lägret. Vi fick se solcellerna (som all elektricitet de använder genereras med), matsalen, utkikstornet, souvenirverkstaden och mycket mer. Det var väldigt fascinerande. De hade kommit på miljövänliga lösningar för allt! Men å andra sidan är Base Camp ett ekovänligt läger.

Matsalen på avstånd.
Matsalen inuti. Vi blev serverade lyxmat!
Sovrummet som jag delade med två andra tjejer.
Det tillhörande badrummet. Vattnet pumpas direkt från floden, så när vi skulle borsta tänderna fick vi använda annat vatten.
Toaletten och urinoaren. Personalen tar till vara på allt urin och använder det som gödsel.
Duschen. Man duschar under bar himmel!
Jag kommer att skriva två inlägg till om Masai Mara. Allt ryms inte i ett inlägg. De nästföljande inläggen kommer att handla om massajerna och safarin.

2 kommentarer:

  1. Som vanligt mycket fina bilder. Vad snyggt de hade designat campen!

    SvaraRadera
  2. Tack Karina! Ja, jag vet! Allting var riktigt fint ordnat.

    SvaraRadera